Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Шеф Юри Балталийски с три сладкарски курса в МЕТРО Академия

От 29  ноември до 1 декември шеф Юри Балталийски ще проведе три сладкарски курса от програмата на кулинарната МЕТРО Академия.

В три последователни дни – на 29.11, 30.11 и 01.12 той ще представи съответно темите  „Коледни сладки“, „Италиански десерти“ и „Френски десерти“. Курсовете ще запознаят участниците с тънкостите и детайлите по приготвянето на най-популярните и неустоими сладки изкушения.

Шеф Юри Балталийски е вече познат на широката аудитория като един от съдиите в нашумялото кулинарно предаване „BAKE OFF: Най-сладкото състезание“. Той е майстор – шоколатиер с над 20-годишен опит в сладкарството, спечелил множество отличия на престижни международни кулинарни състезания. Шоколадът е неговата най-голяма страст, която в комбинация с безспорния му талант, е в основата на най-големите му успехи.

Шеф Балталийски е изкушен от сладкарството още от дете. Завършва Софийска професионална гимназия по туризъм и кулинарния колеж в Москва. Опитът си натрупва в хотели от световни вериги като Hilton Прага, където е главен сладкар в продължение на 17 години, а след това и консултант на веригата по отношение въвеждането на нови проекти, обучения и стандарти в Европа, Близкия Изток и Африка. Паралено се е занимавал и с провеждането на мастър класове за професионалисти в България и чужбина, което в момента е и негова основна дейност.

Юри Балталийски е човек с разностранни интереси. Освен с кулинарията, той се занимава и със склуптура, рисуване и фотография, което в съчетание  със сладкарските му възможности, превръща всеки десерт в произведение на изкуството.

Можете да се запишете за курсовете на сайта на МЕТРО Академия.

Контакт:


Людмил Каравасилев

Teл.: +359 887 822 551,

E-mail: lyudmil.karavasilev@metro.bg

Людмил Каравасилев

Ръководител отдел „Корпоративни комуникации“